Bugun...


Gülay İDALI

facebook-paylas
ŞİFANIN BAŞLADIĞI YER
Tarih: 25-12-2023 09:30:00 Güncelleme: 21-01-2024 17:12:00


İyileşmek, şifa bulmak, rahatlamak hepimizin yaşamayı arzu ettiği bir iyilik halidir. Ancak şifa elde edilse bile olduğu gibi kalan bir daha bozulmayan bir hal değildir.  Şifa bir yolculuktur; kendimize giden bir yolun başlangıcıdır belki de. Bu yola çıkmak için bir şart vardır; gerçekten iyileşmeyi istemek ve kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeye, tanımaya hazır olmak.  Şifa huzurun olduğu bir yolculuktur. Bir sonuç değil, bir süreçtir. Adım adım farkında olmak, kendi gücünü keşfetmek ve başkalarına teslim ettiğin gücü geri almak, dengelenmektir.
Bu yola çıktığında karşına çıkan engellere farklı bakmaya başlarsın. Artık onları birer engel olarak görmezsin, aşmaya çalışmazsın. “Burada görmem gereken nedir?”  “Bu bana ne öğretiyor, ne anlatmak istiyor?” diye sorarsın ve sonra “Burada henüz farkında olmadığım hangi olasılıklar var?” diyerek kendini mucizelere açarsın.  
Şifaya giden yolda en büyük engel değişime karşı var olan direncimizdir.  
Egomuz değişimden korkar.Orası bilmediği bir yerdir. Bu nedenle iyi gelmese de bizi bildiği yerde tutmaya çalışır bunun için türlü oyunbazlıklar yapar.
Değişmek ister ve bu isteğimizi kendimize ve etrafımıza defalarca dile getiririz. Fakat zaman geçtiği hâlde hiçbir şeyi değiştiremeyiz.
Değişim korkutur, değişim ürkütür,  
iki arada bir derede çaresizlik içinde bir boşluğa düşmek ve ne yapacağını bilememek bizi kaygı ve strese sürükler.
Boşluk hissi kapanan bir kapının ardından açılacak olan diğer kapıyı bekleyinceye kadar ki zaman aralığında bizi içine çeken o anlamsız haldir.
Bir an bile olsa bizi korkutan o şey; tek başınalıklarımız, tek başına yürümemiz gereken bir yol, kendimizi kaybolmuş, korkmuş, yalnız ve karmaşada hissettiren o hal, orada yalnızız yapayalnız. Gündelik yaşamın içinde farkındalıkla yaşamaya başlamak karanlıkta birinin bize el feneri tutması gibidir.
Şimdi bir an düşünelim; farkında olmadan yaşadığımız anları hatırlayalım iş yerinde birlikte çalıştığımız arkadaşımızın yüzünü, masamıza koyduğumuz çocuklarımızın resmini,  çay getiren kadını, yemek servisini yapan adamı ve onların yüzündeki ifadeleri. Bakıp görmediğimiz farkında bile olmadığımız anları yaşamın bize nerelerde  nasıl dokunduğunu, bizi nasıl etkilediğini hiç fark etmeden onun için de ilerleyip gittiğimizi. Belki tam da şu anda yaşadığın korku ve endişeler sana eşlik ediyor olabilir ve seninle beraber evine gelen ve birlikte yaşadığın insanları yüzlerine uzun uzun bakmadığın bir iş yaparken ertesi gün yapacaklarını düşündüğünden onun farkında olmadığın olamadığın. Farkındalık bizi rahatlatır anın içinde olmamızı sağlar kendimizi olduğumuz gibi kabul etmemizi ve sevmemizi. Kendimize şefkat duymamıza aracılık eder vesile olur bazen farkında olmak bir problemin yok olmasına ve değişimin kendiliğinden oluşmasına yol açabilir.
Farkındalık tam da orasıdır; Şifanın başladığı yer.
Şimdi nazikçe gözlerini kapat ve tüm dikkatini bedenine ver. Derin bir nefes al ve kendi ritminde nefesler alıp vermeye devam et.Sana vereceğim 3 örnekten bir tanesini düşün, sana hangisi uyarsa. Nefesini alırken bir gülü koklar gibi uzun ve nazik yumuşacık kocaman bir hava ile  karnın bir balon gibi şişsin ve verirken ağzından uzunca bir nefesle sanki bir mumu söndürmek istemeden üflüyormuşçasına  nefesini ver. Gözlerini nazikçe kapat ve aynı şekilde nefesler alıp vermeye devam et. Gözlerin kapalı dikkatin nefesinde Birinci örneği söylüyorum; sabah uyandın eşinle berabersin ya da çocuğun, ya da sevgilin annen baban kardeşin her kiminle yaşıyorsan, onunla yüz yüze geldin,  şimdi durup uzunca bir süre onunla ilgilenmenizi rica ediyorum. Saçları nasıl yüzündeki mimikler, izler, gözleri dudakları bedeni yüzündeki ifade ona karşı duyduğun hisler, onun sana duyduğu hisler, duyguları, tavırları, sende yarattığı hisler, şu anda içinde neler olup bitiyor?Bu duyguları araştır. Bir süre bu duyguda kalmanı rica ediyorum yeterince kaldıktan sonra kendini hazır hissettiğinde tekrar buraya geri gelebilirsin dikkatin nefesinde birkaç rahat nefes aldıktan sonra farkındalıkla az önceki hislerin sende yarattığı duygu durumunu fark ederek bugün ve bugünden sonra anda kalmanın keyfini yaşamana izin ver. Ve bu duyguyu bir kenara not et tarihi de ekleyerek..senin için farkındalıklı ve kolay bir gün diliyorum… Sevgiyle kal..
 

Gülay İdalı

 

Facebook:

https://www.facebook.com/gulayidali?mibextid=ZbWKwL

İnstgram:

https://www.instagram.com/gulay.idali?igsh=NHJ1Z3Ntd3I5aDdi

 



Bu yazı 323120 defa okunmuştur.

Nihal Efe Özkan / 31-12-2023 13:46

Bazı insanlar şifacıdır ve içindeki şifacıyı uyandırir.Bunun en güzel örneğini Gülay hanımla yaşadım ben.Yazdıklarınız çok kıymetli.Etrafa ışık saçmaya devam edin lütfen...

Sibel Karaçelik / 30-12-2023 17:25

güzel

Zülal Karatekin / 30-12-2023 10:15

harika bir yazı olmuş tebrik ederim

Hayati Kaçmaz / 30-12-2023 09:13

Şifa yolculuktur bu çok doğru ve yerinde bir tespit. İnsanlar içsel yolculuklarında her zaman doğru bir yolculukla iç huzurlarına ulaşabilirler

Mücahit Polatoğlu / 29-12-2023 08:57

Şifa çok önemli bir konu güzel fikirler vermişsiniz

Hadi Topçu / 28-12-2023 16:40

Şifayı verende yaratanda Allahtır

Fatma Nur Nahyaoğlu / 28-12-2023 09:05

harika bir yazı okumaktan çok keyif aldım

Selahattin Alay / 28-12-2023 09:03

tebrikler

Serpil Selanikli / 27-12-2023 15:25

çok güzel bir yazı. böyle yazıların devamını bekliyoruz

Dilek Melike Satıcı / 27-12-2023 09:34

yazıda da bahsettiğiniz gibi direnç göstermeksek değişime güzel şeyler olur

Ahmet Nabi Demir / 26-12-2023 21:17

Şifa insanın içindedir aslında. İnsan kendi kendinin doktorudur. Şifasını başka yerde aramasına gerek yok

Selim / 26-12-2023 21:15

tebrikler güzel yazı

Muazzez Küçük / 25-12-2023 16:47

2024 umarım bize iyi gelir

Buse Yazcı / 25-12-2023 16:33

söylediklerinizi harfiyen uyguladım

Seçkin Demir / 25-12-2023 13:43

Farkındalık bu hayatta en önemli unsurlardan birisidir. Farkındalık yaratmak için bu hayatta hiç bir zaman geç değildir.

Hayrettin Kayalı / 25-12-2023 13:41

çok akıcı bir yazı ve faydalı. Bu tür yazıların sürekli olması gerekiyor.



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Türkiye'nin en iyi sesi kim ?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI